Sveaas oppfordrer de folkevalgte til djerve kultursatsinger

Sveaas oppfordrer de folkevalgte til djerve kultursatsinger

Museumsgründer og finansmannen Christen Sveaas tar i et debattinnlegg i Aftensposten den 28. januar 2011 til orde for at de folkevalgte sørger for at neglisjerte museer får orden på sine bevilgninger. Som ett av flere eksempler nevner Sveaas Norsk Maritimt Museum (tidligere Sjøfartsmuseet) som høsten 2010 stod i fare for å måtte stenge i 2011.

Kistefos og Oslo Kommune reddet museet fra å stenge i 2011

I begynnelse av desember 2010 gjorde avtale mellom Kistefos AS og Oslo kommune  det mulig for Norsk Maritimt Museum å holde dørene åpne for publikum i 2011. Avtalen kom i stand gjennom personlig engasjement fra Kistefos-eier Christen Sveaas og byrådsleder Stian Berger Røsland. Nå har Sveaas skrevet et debattinnlegg i Aftenposten, der han taler for at det må satses på museumsfronten, slik at det i årene som kommer ikke bare er Munchmuseet, Nasjonalmuseet og Astrup Fearnley-museet som bidrar til Oslo som førende kulturby.

Sveaas minner igjen om museets behov for offentlige bevilgninger

"I desember ville våre folkevalgte strupe Sjøfartsmuseets bevilgninger og stenge det for publikum. Tenke seg til, holde en så viktig del av Norges kulturarv skjult for oss alle. Skal vi la Kaptein Sabeltann formidle vår maritime historie? Folkevalgte, slikt tull finner vi oss ikke i! Kjære kulturminister Huitfeldt: Sjøfartsmuseet er ditt ansvar, se nå å få museet ship shape!", skriver Sveaas blant annet i sitt innlegg.