Kon-Tiki Classical Music Fest 27-31. august 2013

Kon-Tiki Classical Music Fest 2013 finner sted 27.-31. august 2013!

Kon-Tiki Classical Music Fest 2013

Festivalen arrangeres for tredje gang på Norsk Maritimt Museum, i 2013 i tidsrommet 27.-31. august. Musikerne er:

• David Coucheron, fiolin
  • Julie Coucheron, piano
  • Cynthia Phelps, viola
  • Efe Baltacigill, cello
  • Matthew Rose, bass,
  • Chrisopher Rex, cello

120 minutter med høydepunkter fra 2012-festivalen er samlet på DVD og kan bestilles på nettsidene til Kon-Tiki Classical Music Fest. Her kan man også forhåndsbestille billetter til årets festival.

Omtale av 2012-festivalen:

Den norske fiolinisten David Coucheron (27) er festivalens kunstneriske leder. Han er USAs yngste konsertmester, nylig engasjert i et av landets ledende orkestre: The Atlanta Symphony Orchestra.

Utøverne kommer fra USA, Tyrkia, Spania og Norge og programmet spenner fra Klassisismen til Romantikken, fremført av kammermusikkens unge elite. Forruten David Coucheron får vi høre Jose Franch-Ballester, Klarinett, Efe Baltacigil, cello, Cynthia Phelps, bratsj, Yoon Jung Yang, fiolin og Julie Coucheron, klaver.

Norsk Maritimt Museum er unikt: Førsteklasses akustikk med utsyn mot sjøen. Brede vinduer stikker som en spydspiss ut i Oslofjorden. Publikum inviteres til en reise i Norsk natur med havet som det toneangivende element. Vegg i vegg med dette museet ligger Kon-Tiki og Fram og minner oss om at samtlige musikere kommer fra store sjøfartsnasjoner.

”Utferdstrang, oppdagerglede, utålmodighet og nysgjerrighet har vært drivkrefter hos mange nordmenn”, sier en engasjert David, ”fra Vikingene til Holberg, Ibsen, Bjørnson, Ole Bull, Nansen og Amundsen frem til Thor Heyerdahl i Kon-Tiki. På mine utenlandsturneer og som konsertmester treffer jeg ofte betydelige musikere, store kunstnere og personligheter som gjerne sammen med oss vil glede publikum i dette vakre landet. I dette museet vil de få oppleve kammermusikkens perler ”, lover David.

Festivalen samarbeider med den klassiske musikkfestivalen Fjord Cadenza i Skodje utenfor Ålesund. Der er Julie Coucheron kunstnerisk leder og Rune Bergmann Festivalsjef i tiden 9-12 august. David og Julie var aktive i denne inspirerende festivalen gjennom hele ungdomstiden og ser frem mot å kunne berike også Vestlandet og vise frem Vestlandet til sine musikervenner.

Hjertelig velkommen til møtested for Museum og Musikk – Mennesker og Natur.

Tid: 27.-31. august kl. 17 (Ca.90 minutter inkl pause)

Sted: Norsk Maritimt Museum, Bygdøy

Billetter: kr. 250 (Se www.classicmusicfest.com)