Kommer en båt med bananer?

Det meste kom og kommer med skip til Norge. Også de eksotiske godsakene, slik Arve Opsahl så treffende sang i 1945 før den første båten med bananer kom til Norge etter krigen. Norsk Maritimt Museum på Bygdøynes forvalter vår maritime arv. Museets Venneforening vil tredje helg i desember arrangere et maritimt marked som skal synliggjøre og bidra til å holde arven i hevd.

Sett av dagene lørdag 14. og søndag 15. desember mellom kl 11 og 16! Disse to dagene finner du Barneverkstedet i sentralhallen. Alle barn får et gratis båtbyggesett som de sette sammen under kyndig hjelp om nødvendig. Kanskje setter vi ny verftsrekord i skipsbygging? Besteforeldre med og uten sjømannstatoveringer oppfordres til å ta med sine barnbarn. Samtidig vil vi ha et bokmarked med salg av dubletter vi har fått fra museets bibliotek. Vi tilbyr svært rimelig maritim litteratur og sjøkart. Det er lov å prute.

Posesalg av bøker og kart søndag mellom kl 15 og 16!

Venneforeningen vil også invitere andre maritime foreninger til å delta, på hva vi håper kan bli en hyggelig førjulsmarkering for et museum som i snart 100 år har spredd kunnskap om hva norsk sjøfart og kystkultur har betydd og betyr for Norge.

Vi håper dette kan være noe for deg og din forening? Nøl ikke med å ta kontakt med

Trond A. Svensson: 90 63 30 12

eller Bjørn Pedersen: 90 85 42 61